10 Haziran 2017

,

Uzak Yıldızlar - Marissa Meyer | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Uzak Yıldızlar
Orijinal Adı: Stars Above
Yazar: Marissa Meyer
Yayınevi: Artemis
Sayfa Sayısı: 375
Goodreads Puanı: 4,28/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
ONLAR FARKLI MASALLARIN KAHRAMANIYDI. AYNI YILDIZLARIN ALTINDA BENZER BİR GELECEĞİN DÜŞÜNÜ KURDULAR..
Ay Günlükleri evreninde pek çok muhteşem, şiddet dolu ve romantik hikâye gizli. Ve tabii sırlar da. Cinder, Yeni Pekin’e nasıl geldi? Kraliçe’nin askeri Wolf, nasıl oldu da genç bir adamdan bir katile dönüştü? Prenses Winter ve saray muhafızı Jacin, onları bekleyen geleceği ilk ne zaman fark etti?
Beşi daha önce hiç yayınlanmamış dokuz hikâye ve Alice Harikalar Diyarında’nın Kupa Kraliçesi’ni konu alan bir sonraki Marissa Meyer romanı Kalpsiz’den, yine daha önce hiç yayınlanmamış bölümler içeren Uzak Yıldızlar, çok satan ve bununla da kalmayarak çok sevilen “Ay Günlükleri” serisinin okurları için vazgeçilmez bir kitap.

Ay Günlükleri serisi sürekli kitap okumaya başladığımda merak edip elime aldığım ilk serilerden biriydi, o yüzden yeri her zaman benim için ayrıdır. Seri boyunca yazar her devam kitabıyla bir başka karakterine bayılmamı sağlarken, bir yandan da ünlü masal yıldızlarını böyle bir dünyaya uyarladığı için kendisini tebrik etmemi sağlamıştı. Serinin novella tadında olan bu son kitabında ara ara bölümler okuyoruz. Bunlar Scarlet'in büyükannesinin Cinder'ı nasıl sakladığı, Scarlet'in küçüklüğü, Cinder'in sayborg'a dönüştükten sonra üvey ailesiyle yaşadıkları, Winter'ımızın küçüklüğü ve gücünü kullanmamaya karar verdikten sonra başına gelenler, Throne ve rapunzel Cress'imizin geçmişe uzanan küçüklükleri, ikinci kitapla tutulduğumuz Wolf'un kurt sürüsüne katılışı derken elden bırakmadan okunacak, seriyi özleyenlere deva olacak bir kitap. Her bölümden bazı kısımları çok beğendim ama eğer genel havasıyla bakarsak yine de çok dolu dolu bir kitap değildi. Nihayet son bölümde bizimkilerin geçmişinden ziyade artık neler yaptıklarıyla ilgili bir bölüm okuduk. Bu bölümde iki ünlü karakterimizin evliliğiyle ilgiliydi ve çok güzeldi. Anlayacağınız seriyi sevenlerin veda tadıyla kesinlikle okuması gereken bir kitap. Keyifli okumalar dilerim..

2 yorum:

  1. Seriyi özleyenler için beklenen kitap :)

    YanıtlaSil
  2. Ya ben kitaptan bir anlatılan kişiyi anlamadım ama daha once anlatılan bir karakter miydi mak6.0 küçük android kısmında geçiyor da biliyor musun

    YanıtlaSil