16 Mayıs 2017

,

Crown of Midnight - Sarah J. Maas | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Crown of Midnight (Throne of Glass #2)
Dili: İngilizce
Yazar: Sarah J. Maas
Sayfa Sayısı: 418
Goodreads Puanı: 4.5/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
"A line that should never be crossed is about to be breached.
It puts this entire castle in jeopardy—and the life of your friend."
From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul as black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil.
Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart.
Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena's world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie... and whom she is ultimately willing to fight for.
İlk olarak serinin ikinci kitabının kesinlikle daha güçlü ve dolu dolu olmasını bekliyordum. İlk yarıya kadar aşırı aşk bazlı bir kitaptı. Kitabı çok yoğun hislerle okuyamadım. Hatta itiraf ediyim; baya göz devirerek okudum. Çünkü bu yazarın kız karaktere yaşattığı çoklu aşklara artık ciddi anlamda sinir oluyorum. İlk kitabında Dorian ile samimi hisler içerisinde olan Celeana'nın duygularının ikinci kitapta tamamen Chaol'a kaymış olduğunu görüyoruz. Zaten ilk bölümünden bu ortada. Serinin sıradaki kitaplarında Celeana'nın "muhtemelen" kesin olarak kiminle birlikte olacağını bildiğim için yazarın her kitapta partner değiştiriyor olması bana göre baya okuyucuyu saf ayağına yatırmak oluyor. Böyle olunca da kız karakter gözümde zayıf, her hoş söz söyleyip yanında durana kalbini kaptıran oldukça sıradan biri olarak kalıyor. Bu nedenle tüm kitap boyunca Chaol ve Celeana arasında geçenleri zerre sevecen hislerle okumadım.
 İkinci kitabı son yüz sayfasına kadar ilk kitap kadar bile sevememiştim. Fakat son elli sayfası gerçekten çok iyiydi. Hiç beklemediğim olaylar patlak verdi. Ayrıca ana karakterin bile bunları bizden saklaması çok hoşuma gitti. Genel havasına bakarsak Celeana'nın suikastçı ve acımasız tavrı oldukça arka planda kalmıştı. Daha çok nefes kesen bölümler beklerdim. Gözümde çoğunlukla sonuyla kurtarıp beğenimi kazanan bir kitap oldu. Sıradaki kitapta konunun daha dolu dolu olmasını, Celeana'nın ilk ilgisini çeken adama gönlünü kaptırmayıp daha güçlü bir karakter olarak önümüze çıkmasını bekliyorum.

1 yorum: