1 Şubat 2017

,

Jordan'ın Peşinde - Miranda Kenneally | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Jordan'ın Peşinde
Orijinal Adı: Cathing Jordan
Yazar: Mirenda Kenneally
Yayınevi: Yabancı
Goodreads Puanı: 3,86/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;
Bu oyunda TAKTİKLERE yer yok.
Hangi kız gece gündüz, yakışıklı Amerikan futbolu oyuncularıyla çevrili olmak istemezdi ki… Jordan Woods sadece onlarla çevrili değildi, aynı zamanda onların takım kaptanı ve okul takımının oyun kurucusuydu. Çocukların hepsi onu içlerinden biri gibi görüyordu ve Jordan bunu hiçbir zaman sorun etmiyordu. Tabii ki atletizm bursu tehlikeye girmediği ve en iyi futbol programına sahip üniversiteye girebileceği sürece. 
Ancak Ty Green okuluna transfer olduğunda, uğruna savaştığı her şey tehlikeye girmişti. Çocuk sadece harika bir oyun kurucu olmakla kalmıyordu, aynı zamanda fazlasıyla da çekiciydi. Bu nedenle Jordan hayatında ilk kez zayıf hissediyordu. Bir yandan kalp kırıklığı kaçınılmaz görünürken, bir yandan da bursu tehlikeye girebilirdi… Peki ama, Jordan bu koşullar altında her zamanki gibi soğukkanlılığını koruyarak aklını oyunda tutabilecek miydi? 
Elime geçtiği gibi hiç sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu. Jordan'ı benim gibi erkek karakter sanmış olabilirsiniz ama aslında bu isim okulun amerikan futbol takımının kurucusu olan futbol delisi kızımızın oluyor. Jordan tahmin edildiği üzere erkeklere sevgili bakımından hiç arası olmayan oldukça güzel ve futbol oynamaya devam etmek için istediği üniversiteye geçmek adına elinden gelen her şeyi yapan bir kız. Kurucu olduğu futbol takımına Ty'in dahil olması ve Ty'in futbolda en az kendisi kadar hatta kendisinden bile daha iyi futbol oynamasıyla öz güveni ağır bir darbe almaya başlar. Bir diğer yandan asıl onu heyecanlandıran kendisinden daha iyi olmasından ziyade ilk defa bir erkeğe karşı arkadaşlıktan ileri duygular hissetmesidir. Ty'in aksine bir de küçüklüğünden beri en iyi arkadaşı olan Henry var ve Henry'in de son zamanlarda yaşadığı zor dönemi sürekli Jordan'la bir olarak geçiştirmeye çalışmasını okuyoruz. Jordan'ın ilk defa bir erkeğe kayan hislerini ve alışılmışın aksine bir kızın amerikan futboluna olan aşkını okumak anında ilgimi kazandı. Kitap ilerledikçe ve Jordan'la Ty arasında bir şeyler geçmeye devam ettikçe Henry'in huysuzluğu da devam etti. Kitabı en çok sevmemi sağlayan olaysa hiç beklemediğim bir durumun içine karışmasıydı. Evet, birinin hislerini elbette tahmin ediyordum ama böyle dile getirilmesini beklemiyordum. Bu durum da Jordan'ın duygularında ani bir değişime neden oluyor. Beni sesli güldürmeyi başaracak kadar eğlenceli ve bazı yerlerinde harika esprilerle doluydu. Anlayacağınız kitabı baştan sona çok eğlenerek okudum. Bazı klişeleri elbette içeriyordu ama bunlar göze batan türden değildi. Merak ediyorsanız okumanızı öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder