1 Şubat 2017

,

Güngezgini - Fábio Moon, Gabriel Bá | Kitap Yorumu

Çizgi-roman Adı: Güngezgini
Orijinal Adı: Daytripper
Sayfa Sayısı: 256
Goodreads Puanı: 4.3/5
Benim Puanım: 4,5/5
Arka Sayfa;
Hayatınızın gerçekten başladığı gün hangisidir? 21 yaşında, hayalinizdeki kızla tanıştığınızda mı başlar, yoksa 11 yaşındaki ilk öpücükle mi? Çocuğunuzun doğumuyla mı, yoksa ilk gençlik yıllarınızda hayatınızla ilgili karar verdiğiniz o anla mı?
Eisner ödüllü ikiz kardeşler Fabio Moon ve Gabriel Ba, Güngezgini’nde (Daytripper) hayatın ta kendisine dair büyülü, gizemli ve bir o kadar da dokunaklı bir hikaye anlatıyor…
Güngezgini okuduğum ilk çizgi roman olduğu için gözüme ayrı değeri olduğunu belirtmeliyim. Genç yetişkin tarzı çizgi roman okumanın nasıl bir his olduğunu gözlemlemek de benim için ayrı hoştu. Normal kitap okurken olay örgüsünde geçen mekanları ve yüzleri sadece kendi kafamdan hayal ederken çizgi romanda her şeyin önüme serilmesi de başka bir tattı. Güngezgini ise okumaya başladığım gibi beni kendine çekti ve sayfaları sabırsızca geçirdim. Bir yandan çizimlerinin detaylığına hayran kaldım. Okumaya devam ettikçe olay örgüsünün tahmin ettiğimden daha farklı olduğunu gördüm çünkü her bölüm sonu artık aynı bitiş üzerine ama başka birinin hayatına dair sonlanıyordu. Sonlarına doğru artık her şeyin rayına oturmasını beklerken tüm bu çizgi roman boyunca aklımda oluşan soruların cevaplanmasını bekledim. Sonlarına doğru gerçekten çok duygulandım.
Bitirdiğimdeyse aklımdaki soruların çoğuna kendimce bağdaştıracak cevaplar aradım. Daha sonrasında sözlük üzerinden okuduğum yorumlarla romanın gözümdeki değeri gitgide arttı. Gerçekten insana bir şeyler katan, hayatın sonuna yürürken elde ettiğimiz şeylerin değerini sorgulatmasıyla harika yerlere parmak basan bir çizgi romandı. Kitap gibi yazılmadığı ve bu hisleri boya kalemi izleriyle hafızama kazıdığı için de aklımda çok daha ayrı kalacak. Size de okumanızı bir an önce öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder