10 Ağustos 2016

,

Tatlı Ateş - Jamie Mcguire | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Tatlı Ateş
Orijinal Adı: Beatiful Sacrifice (The Maddox Brothers #3)
Yazar: Jamie Mcguire
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 368
Goodreads Puanı: 4.07/5
Benim Puanım: 5/5
Arka Sayfa;
Falyn Fairchild, yıllar önce zorlandığı ve her gün pişman olduğu bir kararın ardından gösterişli hayatını geride bırakmış, doğup büyüdüğü kasabaya gelerek kendine Bucksaw Café’de basit bir hayat kurmuştu. Geride bıraktığı hiç kimseye ve hiçbir şeye özlem duymuyordu, biri hariç…
Falyn’in basit hayatı, Bucksaw Café’de bir masaya oturduğu andan itibaren belanın ta kendisi olduğunu belli eden Taylor Maddox tarafından darmadağın edilmek üzereydi. Çekici, isle kaplıyken bile muhteşem görünen ve verdiği sözleri yerine getirmeyen Taylor, Falyn’in bir yakışıklı itfaiyecide göreceğini düşündüğü tüm özelliklere sahipti. Falyn, onun gibi birinin geride bıraktıklarından olmakla hiç ilgilenmiyordu ve ilgisiz bir dişi,  bir Maddox erkeği için en büyük meydan okumaydı.
Ancak Falyn, Taylor’ın nereli olduğunu öğrendiği anda her şey değişecekti. Sonunda Maddox inatçılığı, Falyn’in meşhur terk edişleriyle tanışacak ve Taylor hayatında ilk kez yanan taraf olacaktı.

Yeni yetişkin türünde aşk romanları okumayı çok seviyorum ve bu türde baya pimpirikli olarak açık ara yüksek puan verdiğim çok fazla kitap sayamam. Maddox serisi de ilk kitabından itibaren üçünü de severek okuyup kendini sıyırarak dört puanı benden kapmıştı. Serinin dördüncü kitabı çıkınca da çok mutlu olmuştum ve sonunda okuyabildim. Kitap başından beri Falyn'in geçmişiyle alakalı olarak merak kurgusuna dayalı. Zaten serinin ilk kitabında Abby'nin geçmişi, ikinci kitabında Cami'nin meşhur sevgilisi gizliydi. Maddox serisi her zaman için kendilerine yüz vermeyen kızların peşinde koşan erkekler ve normala karşın hafiften garip olan kızları barındırıyordu. Tahmin edersiniz ki bu kitap ilk yarıya kadar aynen böyle ilerledi. Falyn de ilk başta gözüme serideki en itici kız karakter olarak geldi. Fakat geçmiş hikayesi ortaya çıktıktan sonra öyle bir barınıza basıyorsunuz ki kendisine hayran kaldım ve ilk yarıdan itibaren çok ama çok sevdim onu. Maddox serisindeki çok açık ara en ama en çok bayıldığım kitap oldu. O kadar derin ve hüzünlü bir hikaye barındırıyordu ki itiraf ediyorum gözlerim doldu ve boğazım düğüm düğüm okudum bazı yerleri. Sadece öylesine bir aşk hikayesi sanarak çok büyük ters köşe oldum. Taylor ise başlarda gözümde harika bir karakterdi sonra bir ara katıksız bir salak gibi büyük hatalarda bulundu ve bunlar karşısında Falyn'in yaşadıkları çok fena içime dokundu. Beni Falyn ile en çok yaralayan da aynı şeyi tekrar yaşayacak kadar berbat bir duruma düşmesine sevdiği adamın neden olması ve bir yandan da sevdiği adamın mutluluğu için aşkından feda etmeyi defalarca kez düşünmüş olmasıydı. Tahminimden kat kat daha güzel çıkarak fazlaca beğenimi kazandı. Büyük zevkle ve duygu yoğunluğuyla okudum kitabı. Benim gözümde kesinlikle tam puanı hak ediyor. Büyük badireler ve sınanmalar atlatan bu aşkın son sözünü okurken suratımda salak bir tebessüm vardı. Yazar Jamie'den beklediğimin çok çok daha üstünde bir aşk romanıydı. Bana sorarsanız kesinlikle bir şans verin.

Taylor kamyoneti çalıştırıp elime uzandı. "O kafeye girmemden sonra o kadar çok şey değişti ki."
"En hafif deyimiyle."

0 yorum:

Yorum Gönder