22 Ağustos 2016

Okuma Maratonu : 2. Gün | En Sevdiğiniz Beş Arkadaşlık

Ağustos Ortası Okuma Maratonu / 2. Gün

Benim kitaplarda en çok sevdiğim, okumayı en çok samimi bulduğum kısımlar da değindiği arkadaşlıklardır. O yüzden bu listelediklerimi özenle seçmeye dikkat edeceğim çünkü arkadaşlık kavramına çok güzel işlediğini düşündüğüm bir sürü kitap var.

1. Mucize - R. J. Ralacio
Bu kitabı henüz okumadıysanız lütfen hatrım için üstüne zıplayın. Aggue'nin ilk defa okula gittiğinde nasıl dostluklar edindiğini anlatan bu kitabı o kadar severek okumuştum ki aklıma geldikçe sıcacık gülümserim.








2. Aristotle and Dante Discover The Secret of Universe - Benjamin Alire Saenz
Okuduğum en güzel gençlik kitapların başında geliyor. Çok sade bir anlatımı olduğu halde sizi baya derinden etkileyip, iki karakteri de ayrı sevmenizi sağlar. Her ne kadar dostluktan ilerisini görsek de bana göre kitabın en güzel yanı işlediği dostluk kavramıydı.








3. Mekanik Melek - Cassandra Clare
Bu kitaptaki Will ve Jem'in dostluğu der susarım. Birbirleri için yaptıkları fedakarlıklar, aynı kızı sevmelerine rağmen ona korka korka yaklaşmaları ve diğer her şeyiyle asla unutamayacağım bir arkadaşlıktı bu seride okuduğum..








4. Locke Lamora - Scott Lynch
İlk defa epik fantastik okuyup hayran kaldığım bu seride en, en çok sevdiğim ve bayılarak okuduğum en önemli şey kesinlikle içindeki arkadaşlıklardı. Asıl efsane tabii ki Locke ve Jean'ın derin arkadaşlığıydı. Birbirlerini defalarca kez ölümden kurtarmaları, şakalaşmaları, geçmişleri, çocuklukları her şey kitaptan okurken en sevdiğim kısımdı.






Cennet Ateşi Şehri - Cassandra Clare
Aslında ben bu serinin ilk üç kitabını yerden yere vurmuştum. Ama son üç kitabı, özellikle de son iki kitabı parmak ısırtacak güzellikteydi. Seride en çok sevdiğim şey de kalabalık bir karakter ailesi olması ve herkesin birbirini derinden önemsemesiydi. O yüzden en sevdiğim serilerden biridir.




0 yorum:

Yorum Gönder