3 Haziran 2016

,

Çığlık - Becca Fitzpatrick | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Çığlık
Orijinal Adı: Crescendo (Hush Hush #2)
Yazar: Bacca Fitzpatrick
Sayfa Sayısı: 408
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 4.08/5
Benim Puanım: 2,5/5
Arka Sayfa;
Nora Grey’in hayatı mükemmellikten hâlâ çok uzaktadır. Hayatına kastedilmiş olması hoş bir deneyim olmasa da en azından bu durumun içinden bir koruyucu melek sahibi olarak çıkmıştır. Gizemli, çekici ve muhteşem bir koruyucu melek. Ama Nora’nın hayatındaki yerine rağmen, Patch’in hareketleri kesinlikle meleksi değildir. Hatta her zamankinden daha anlaşılmaz görünmektedir;
tabii bu mümkünse.
Hayatındaki gerçeklerin ne olduğunu umutsuzca öğrenmek isteyen Nora, cevaplara ulaşabilmek için kendisini giderek tehlikeli hale gelen durumların içerisine sokar. Ama belki de bazı şeyler olduğu gibi bırakılmalıdır, zira gerçek, güven duyduğu her şeyi ve herkesi yok edebilir.
İkinci kitabı benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Seriyi gitgide daha çok beğeneceğimi tahmin ederken ikinci kitaptaki olayların saçma sapan gidişatı, karakterlerin amaçsız birbirlerine olan atarları derken ikinci kitap hafiften atlayarak okumak zorunda kaldığım kadar sıkıcıydı. Olayların gidişatını ve Nora'nın iç sesi ile verdiği kararları okurken çok sıkıldım ve mantıksızlığı kitabı zorla okumamı sağladı. Bir yandan Patch'e acı çektirmeye çalışırken asıl kendini mahvetmesi ve Patch'in tek bir adım yaklaşmasıyla kendinden geçmesi çok tutarsızdı. Kitap boyunca geçen olayları da büyük bir heyecanla okuyamadım. İşaretleyebileceğim birkaç güzel satır vardı yalnızca. Nora ve Patch'in çok derin bir anlama sahip olmadan ayrılmaları ve isteseler beraber olabilecek olmaları ve de birbirlerini kıskandırma olayları falan beni çok sıktı. Kitabın son iki bölümünün aynı ilk kitaptaki şekil üzere devam edip heyecanlı olacağım diye kendini tekrar etmesi de kötüydü. Kitap boyunca bazı satırları severek okudum ve sadece son iki sayfasına bayıldım. O iki sayfadan sonra üçüncü kitabı bir an önce okumak istiyorum. Bu kitapta Nora'nın babasının geçmişi ve annesi hakkında öğrendiği gerçekler heyecanlıydı ama kitabı çok güzel yapabilecek durumda değildi. Zaten serinin en büyük etkeni Nora ve Patch olduğu halde bu kitapta onları bir arada az okumamız beni çok sinirlendirdi. Anlayacağınız ikinci kitabı beğenemedim. Sırf seri dört kitaptan oluşacağı için zorlama konu uzatılmış diye düşünüyorum. Keşke üç kitap olup üçüncü kitapta her ne olacaksa ikinciye eklenseydi. 400 sayfa bana göre heyecansız ve beklediğim güzellikte değildi. Umarım son iki kitabı beğenirim.

0 yorum:

Yorum Gönder