19 Mayıs 2016

,

Şeftali Kokan Bir Aşk - Jodi Lyyn Anderson | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Şeftali Kokan Bir Aşk
Orijinal Adı: Love and Peaches
Yazar: Jodi Lyyn Anderson
Sayfa Sayısı: 290
Yayınevi: Novella Dinamik
Goodreads Puanı: 3.76
Benim Puanım: 3/5
Arka Sayfa;
"Parmak ısırtacak güzellikte bir serüven…"
Murphy, New York'a gitmeyi seçtiğinde ilk aşkını geride bırakmak zorunda kalmıştır. Şimdiyse yapacağı bir tatille, sırtını döndüğü adamla tekrar yüzleşecektir.
Leeda, eve dönüş yolculuğunun sorunsuz geçmesini umarken, sürpriz bir miras meselesinin omuzlarına ağır sorumluluklar yükleyeceğinden habersizdir.
Birdie ise kalbinin sesini dinleyerek gittiği Meksika'dan kırık bir kalple eve döner. Onun için de artık hayatın acı yönlerini keşfetme vakti gelmiştir.
Bu üç genç kadın, neşeli ve kıpır kıpır bir yaz için yeniden meyve bahçesinde bir arada.
Bu serinin ilk kitabını çok ama çok sevmiştim. Sıcacık harika bir öyküsü vardı. İkinciyi de birincisi kadar seveceğimi sanmıştım ama ilk kitap kadar güzel bulamamıştım. Üçüncü kitabı ise hem seriye veda etmek hem de bu harika baskısının elimde olmasını istediğim için almıştım ve serideki en kısa kitap olduğu için bir oturuşta bitireceğimi biliyordum, öyle de yaptım. Bu kitap boyunca açık ara beni rahatsız eden şeyler oldu. Özellikle Leeda ve Birdie'nin bu kadar şıp sevdim olmaları, yazarın önemli bir konuyu bile üstünden geçmesi ve son kitap olsa bile sizi tatmin etmek için hiç uğramamış olması beni rahatsız etti.
Ben bu seride önce Birdie'yi çok seviyordum ama bu kitaptaki aşırı çocuksu ve kararsız davranışları yüzünden onu saf dışı bırakıyorum. Oysa ben onun o Meksikalı oğlan ile aşkını okurken oturduğum yerde eriyordum. İkinci kitapta Leeda'nın annesiyle yaşadıkları ve yazarın dokunaklı bir şekilde Leeda'nın hislerini öne çıkarması hoşuma gitmişti. O kadar ki favori karakterim Leeda'ydı ve üçüncü kitapla beraber de o oldu. Çok uzun bir yorum olmayacak. Bence yazar ilk kitapla bıraksa bile iyi olurmuş. Bu kitabın sonunda bir karakter sayesinde yazar beni eksik bıraktı, çok sinirlendim. Çok severek okumadım ama serinin son kitabı olduğu için yine de hafif bir burukluk vardı içimde. İkinci kitaptan sonra seriyi merak ediyorsanız buyurun okuyun ve kızlarımıza veda edin derim.

0 yorum:

Yorum Gönder