14 Mayıs 2016

,

Düşmüş Melekler Şehri - Cassandra Clare | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Düşmüş Melekler Şehri (Ölümcül Oyuncaklar #4)
Orijinal Adı: City of Fallen Angels
Yazar: Cassandra Clare
Sayfa Sayısı: 488
Yayınevi: Artemis
Goodreads Puanı: 4.16/5
Benim Puanım: 3,5/5
Arka Sayfa;
Aşk. Kan. İhanet. İntikam. İşler artık her zamankinden de karışık!
Ölümcül Savaş sona erdi. On altı yaşındaki ClaryFray de nihayet New York’taki evine döndü ve halinden memnun. Gölge Avcısı olmak için eğitiliyor. Annesi hayatının aşkıyla evleniyor ve Aşağı Dünyalılar’la Gölge Avcıları sonunda barış ilan etti. En önemlisi de Jace artık Clary’nin sevgilisi. Ancak her güzelliğin bir bedeli var. İşler tam yoluna girdi derken biri Gölge Avcıları’nı öldürmeye başlıyor. Şimdi, Aşağı Dünyalılar’la Gölge Avcıları arasında yeni bir savaş başlaması an meselesi. Jace de birdenbire uzaklaşmaya başlayınca Clary, büyük bir gizemin içine dalıp en korkunç kabusuyla yüzleşecek. Sevdiği her şeyi, Jace’i bile kaybetmesine yol açabilecek olaylar zincirinin başlamasının ise tek bir nedeni var. Bizzat Clary.
Hız kesmeden serinin dördüncü kitabının güzelim yorumumla karşınızdayım! Yine yine yine  beğenmek için çıldırdım ve istediğim kadar beğenemedim. Bu kitapla beraber yazarın ne yapmaya çalıştığını çözdüm, birazdan alkışlarımı alacağım. Bu kitap beni iki yönden mutlu etti. Birincisi Simon'u sevmeye başladım. İkincisi ise sonundaaa Clary'i sevmeye başladım. Aslında ilk kitaptan beri yazarın Clary'in hislerini keskin bir dille anlatması çok hoşuma gidiyordu ama sinirimi bozan sanki on dakika önce kalbi öylesine kırılan kendi değilmiş gibi davranmasıydı. Yazarın dengede tutumaması beni sinirlendiriyordu, bu kitapta da aynı siniri daha az yaşadım. Öncelikle bu kitabı genel olarak sevdim ama yine istediğim kadar olmadı. Yazarın kafası bence şöyle; Dördüncü kitaba geldik ve önümde iki kitap daha var. Clary ve Jace'in birlikte olması imkansız değil artık. O zaman araya saçma sebepler sokup aralarına somak sokup seriyi bir şekilde devam ettirmeliyim. Bu hissiyata kapıldığım için Clary ve Jace arasında geçen dengesiz olayları okudukça kitap daha az hoşuma gitmeye başladı.
Sonuç olarak serinin yarısını çoktan bitirdim ama henüz bir tanesine bile 4 puan veremedim. Yazarın kalemi bu kitapta da pek süslü değildi, açıkçası altını çizmek istediğim yerlere denk gelemedim. Bu kitapta hoşuma giden şeylerden biri Clary ve Jace'in arasında geçen olayları çok can alıcı olmasıydı. Tam heyecanlı yerde kesip iki bölüm boyunca yan karakterleri okuyunca kitabı hiç olmadığı kadar heyecanlı okudum. Bunların dışında yine bana çok dokunan veya amanın dedirten hislere kapılamadım. Artık son iki kitabı da seveceğimden emin değilim. Anca son kitapta yazar sevdiğim bir karakteri öldürürse falan ağlarım diye tahmin ediyorum. Son iki kitaba güzel bir puan vermek ve ne kadar beğendiğime dair uzun uzun yazmak istiyorum ama gördüğünüz gibi dördüncü kitabı bitirdiğim halde seri hala favorilerime girmedi. Diğer iki kitabın yorumuyla görüşmek üzere.

0 yorum:

Yorum Gönder