7 Ocak 2016

Prenses Pasta Tarifi

Kısa bir aradan sonra tariflerimle buradayım. Geçen sene herkesin beğendiği ve benim de bayılarak yediğim pasta tarifini buraya atmadığımı fark ettim. Bu yüzden bu pastanın en sevdiğim iki türünün tarifini yazacağım. Bu pastanın keki pamuk gibi oluyor ve gerçekten ağızda dağılan hafif bir pasta. Bu yüzden çok beğeniliyor. Portakallı ve Çilekli olarak ikisini de bir yazımda toplayacağım. Öncelikle çilekli olarak vereyim. Ardından portakallısının tarifini yazacağım.
Keki İçin;
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;
Yarım litre süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket labne

Jölesi İçin;
1 su bardağı çilek
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Tarifi; Keki için yazdığım malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın ardından kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıttığınız 180 derecede yarım saat kadar pişirin. Kreması için önce vanilya haricindeki toz malzemeleri sırasıyla koyun ve yumurtayla beraber karıştırın. Ardından sütü üç adımla ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın ve kaynadığında labne peyniri-eğer labne peyniri yoksa 50 gram kadar tereyağ ya da margarin- ekleyin. Son olarak da vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra hemencecik soğuması için buzdolabına alın. Keki fırından aldıktan sonra on dakika kadar bekletip buzluktaki krema tam olarak soğumamış olsa bile kekin üzerine güzelce dökün. Kremayı kekin üzerinde soğumaya başladığında jölesi içinse çilekleri rondodan geçirin ve tencerenin içine alın. Aslında bu jöle tarifinde yarım bardak su da oluyor ama eklemeyin çünkü jelin rengi çok açılıyor. Zaten asıl jöle olmasını sağlayan nişasta.En son krema tamamen soğuduğunda ve üzeri kabuk bağladığında jeli kremanın üzerinde gezdirin ve zevkinize göre süsleyin. Pastayı kesinlikle iki üç saat buzdolabında bekletmeden kelepçeli kalıptan çıkartmaya çalışmayın. (Ben bir kere denedim ve yayıldı her tarafa. Aman ha!) Aslına bakarsanız aceleniz varsa iki üç saat içinde çıkartın. Onun haricinde ne kadar çok durursa o kadar güzel olur. Akşamdan yapıp sabah servis etmek en güzeli anlayacağınız.
Keki İçin;
2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 tane portakal suyu ve kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;
Yarım litre süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı nişasta
Yarım portakal rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket labne

Jölesi İçin;
1 su bardağı portakal suyu ve 1 portakal rendesi
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı aynı çilekli prenses pasta tarifinde olduğu gibi. Sadece portakal suyu ve rendesi eklendiği için ufak değişiklikler var. Bu tatlıyı ailecek çok seviyoruz. Hatta teyzelerimin de favorisi. Kısacası bir suflemle bir de prenses pastamla meşhurum diyebilirim. Blogumda yan tarafta bugüne kadar mutfakta yaptıklarımın küçük resimlerinden oluşan slaytı benim çok hoşuma gidiyor. Bazen dalıp izliyorum ve neler yapmışım neler diyorum kendi kendime. Görüşmek üzere :)

4 yorum:

  1. Görüntü mükemmel :) tadından yenmez gibi gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  2. Evet, harika bi tatlidir. Kesinlikle denemelisin :)

    YanıtlaSil
  3. Pardon offf diyebiliyor muyuz acaba mikemmeller :)) ellerine sağlık ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy tişikkirler. Ben de bayılarak yapıyorum bu tatlıyı :)

      Sil