19 Ocak 2016

,

Papucumun Ajanı 1 - Asude | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Papucumun Ajanı
Yazar: Asude
Sayfa Sayısı: 496
Yayınevi: Ephesus
Goodreads Puanı: 4,27/5
Benim Puanım: 4/5
Arka Sayfa;

Ben Deniz Akın; Fiyasko Birlik Başkanı, yirmi beş yaşında, babasının kızı, annesinin kız kurusu, ekonominin niteliksiz iş gücüyüm. Klasik bir dünyalı, yurdum insanı, fazlaca dağınık ve meteliğe kurşun değil, ancak palavra sıkan beş parasız biriyim. Tuna Üstüner ise ‘Enler’ listesinin zirvesinde bir yakışıklı, holdinglerin genç veliahdı, titiz, disiplinli ve tam bir Kurumsal Kasıntı. Ben bir enkazsam o bir saray, ben bir köleysem o bir kral, ben bir esintiysem o bir tufan. Ve o benim hem felaketimin, hem de kurtuluşumun adı. 

Bizim hikâyemiz nefretle başlayıp, şiddetle devam ederek, aşkla yol aldı. Beni şirketinden kovması hiçbir şey ifade etmiyordu, çünkü kanunlar bizi birbirimize mecbur bırakmıştı. Tuna her gün beni görecek ve ben her gün onun aşkıyla savaşacaktım. Bu aşk çıkmazının ortasında onu mahvetmek için tutulan bir ajan olduğumu ise çoktan unutmuştum. Hem de onunla evlenecek kadar!
Ne alaka bu kitap diyenleri duyar gibiyim. Biliyorum kitap çıkalı iki sene oldu ve artık isteyen herkes bu kitabın yorumlarını bulabilir. Ben de ilk defa okumadım bu kitabı. Kitabı ikinci kez okuyuşum bu. Kendisi benim için çok güzel bir doğum günü hediyesi olmuştu zamanında. İki sene önce doğum günümde çok yakın bir arkadaşım Tüyap'a gittiğinde benim için de kitaptan alıp bir de imzalatmıştı. Kitabı bana verdiği gün bir solukta bitirmiştim. O zaman bu kitaptan önce Asude'nin Gül ve Avcı kitabını da okumuştum ve onu da zamanında çok beğenmiştim fakat şimdi okusam o kadar beğenemem çünkü yüz eliden fazla historical aşk romanı okudum.

Kitap yaklaşık altı aydır bir arkadaşımdaydı. Kime verdiğimi bile unutmuş durumdaydım. Sonunda tüm dostlarıma sırasıyla sorduğumda elime geçebildi. Kitabın artık kapak yazıları silinecek duruma gelmiş (biraz hor görülmüş) Arkadaşım ilk kitabı beğenmiş ki ikinci kitabı da kendi satın almış ve okuyayım diye bana da verdi. Eğer ikinci kitabı beğenirsem kitaplığıma koymak için ayrı satın alabilirim.
Kitapla ilgili yorumuma gelirsek; dürüstçe söylüyorum ki kitabı iki sene önce okuduğumda beğendiğim kadar beğeneceğimi hiç düşünmemiştim ama Asude'nin bu kitabı "ben farklıyım" diye bağırıyor resmen. İki sene ara geçince kitabın yarısından çoğunu unutmuşum resmen. Hatta "böyle bir şey mi olmuştu" diye okudum sayfaları. Espri anlayışı ve aşkı işlemesi yine çok hoşuma gitti. Dikkat Aşk Çıkabilir kitabı haricinde Asude'nin kalemini çok beğeniyorum. Beni Sev Diye kitabını da yakında satın alacağım. Yani anlayacağınız kitabı yine çok beğendim. Hem imzalı olduğu ve ilk sayfada Asude doğum günüme özel bir not yazdığı için hep sevmiştim. İkinci kitaba muhtemelen bu akşam gibi başlarım. Aslında ilk kitabın yorumunu buraya koymayı düşünmüyordum ama yine de bloguma renk katsın dedim.
Kitapta canımı sıkan tek şey "Kurumsal" kelimesinin cıvığını çıkarılmış olması ve Deniz'in önce çok çirkin olup sonra gitgide göze güzel gelmesi. Bir insan güzelse zaten güzeldir. Ama kitaplarda erkeklerin gözünden önce aşırı çirkin şekilde tasvip edilip sonradan dünya güzeli yapılmasını sıkıcı buluyorum. Tabii bu kitapta ufak bir istisna geçebilirim çünkü ilk karşılaştıklarında sanırım gerçekten Deniz berbat bir tipteydi. İkinci kitap yorumumla görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. ben nedense başlarda bıraktım sıkıldım kitaptan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana hitap etmişti ama tabii zevkler tartışılmaz :)

      Sil
  2. bunun ikincisi de vardı yanlış anımsamıyor isem. teyzem genelde bu tarz kitapları fazlaca okur. onun kütüphanesinde aşk, benimki gizem ve fantastik edebiyat doludur. ama ara sıra gözüme kestirdiğim kitaplarına el koyar okurum keyifle. :)
    papucumun ajanı da onlardan birisiydi. okurken eğlendiğimi bilirim. keyifli bir kitaptı. ikincisini henüz okumadım. belki bir gün onu da okurum. ve yazında çok güzeldi Betül. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimm :) İkinci kitabını da yarılamış bulunmaktayım. Yorumuma bakınca karar verirsen okumaya artık :)

      Sil
  3. Okumadım ama güzel bir kitaba benziyor teşekkürler.

    YanıtlaSil