22 Aralık 2015

,

Yabancı - Melissa Landers | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Yabancı
Yazar: Melissa Landers
Orijinal Adı: Alienated
Sayfa Sayısı: 424
Yayınevi: GO! KİTAP
Goodreads Puanı: 3,99/5
Benim Puanım: 4/5

Arka Sayfa:
UZAYLILAR İNSANLARLA İKİ YIL ÖNCE BAĞLANTI KURDU.
ŞİMDİ DE DÜNYALI CARA, ONLARDAN BİRİNİ EVİNDE MİSAFİR ETMEYE HAZIRLANIYOR.

Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L’eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L’eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L’eihrli öğrenci Aelyx’in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası.

Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx’i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.

Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara’nın artık tek arkadaşı Aelyx’tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx’in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.
Cara yutkunarak, "Neyle ilgili bir karar?" diye sordu.
"Seninle ilgili. Bir saniye daha harcamamaya karar verdim." dedi Aelyx. Diğer elini kızın çenesine götürdü ve yüzünü kaldırıp kendi yüzüne doğru çevirerek, "Yüz on," diye fısıldadı.
Cara gözlerini kapatıp, "Bunu yapmaya hakkın yok." dedi.
"Neyi?" diyen Aelyx'in dudakları, şakağına bir kelebeğin nefesinden bile daha hafif dokunuyordu. "Bunu mu?"
Yabancı kitabıyla merhaba! Yabancı kitabı ilk kitap siparişimden aldıklarım arasındaydı. Ve eğer serinin ikincisi olan İşgalci kitabını da okursam o alışverişimden geriye sadece Sevgilimden Son Mektup kalacak ki onu atabildiğim kadar sonlara atmaya çalışıyorum. Sizleri spoilersiz bir kitap yorumu bekliyor. Öyle uzun uzun iç dökmelerim olmayacak anladığınız kadarıyla. Yabancı kitabı bence gayet hoş bir kitaptı. Başrol karakterleri birbirine nasıl yakınlaşacak diye düşünürken kitap elimden akıp gitti. Genel olarak gayet hoş diye özetlesem de kitapta bazı sayfalar vardı ki çok hoş demekten bile daha güzeldi. Sadece şu uzaylı işlerini biraz uzatmaları hoşuma gitmedi. Bir de özette yazdığı gibi tüm arkadaşlarının zamanla Cara'dan uzaklaşıyor olması.
 "Ama demiştim." diyen Aelyx bacakları birbirine değene kadar yaklaştı ve Cara'nın iki elini ellerinin arasına aldı. "Sen, bende bütün hayatım boyunca uykuda olan duyguları ortaya çıkardın, işte insanlar bu noktada devreye giriyor," diyerek sözlerini vurgu yapmak istercesine Cara'nın elini sıktı.
Ama onun haricinde Aelyx ile Cara'nın birbirlerine yakınlaşma dönemi çok heyecanlıydı. Hatta 300'den sonrası aşırı akıcı geçti. Yazarın iki karakterin de ağzından yazmış olması kitabı ayrı güzel yapıyor.
Dediğim gibi kitabı genel olarak beğendim. İkinci kitaptan hem umudum yüksek hem de bazı konular yüzünden umudum yok. İkinci kitapla birlikte umarım uzaylı işlerinde çok detaya girmezler. Ayrıca bu GO! Kitap'a bayılıyorum. Harika kitap basıyorlar. Benim uzak yıldızım ile gönlümü kapmışlardı. Yabancı serisiyle sempatim daha da arttı. Almak istediğim kitaplar arasında GO! Kitap'ın kitaplarını biraz daha önde tutmamak için hiçbir sebep yok.
Cara gerginleşerek," Ne yapıyorsun?" diye sordu.
Aelyx, Cara'nın yüzünü ellerinin arasına aldı ve bırakmadı. Gözlerinin içine bakarak, "İşte sana olan hislerim bunlar," diye fısıldadı.
Cara bundan sonra olanlar karşısında afalladı. Saniyenin onda biri kadar kısa sürede göğsünü kabartan tutku ciğerlerine hücum ederek, göğüs kafesini şişirdi; ta ki vücudu adete onunkine karışana dek. Bir anda içine dolan bağlılık ve şefkat duyguları onu derin bir nefes vermeye zorladı; yoksa patlayacaktı. Cara'nın bütün vücudu alev alev yanıp tüyleri diken diken olurken kalbi de kuş gibi kanatlanmış uçuyordu.Bacaklarının hafiflediğini hissetti ve havalanmamak için Aelyx'in gömleğini iki eliyle kavradı. Bu hislerin yoğunluğu hem dehşet verici hem de olağanüstüydü.
Bunun adı aşktı.
Şakaklarındaki ağrıyı neredeyse hissetmiyordu bile. Bütün şüpheleri yok olmuştu. İnanamıyorum, beni seviyor.
Anlayacağınız kadarıyla Yabancı kitabı benim için okunabilecek güzel bir kitaptı. Bazı yerlerde sırıttım, bazı yerlerde sayfaları heyecanla çevirdim. Çok fazla duygu yoğunluğu yaşayamadığım için puan kırdım. Onun dışında kitaplığınızda olmayı hak ediyor :)
Yaptığım en basit çekimlerden biri olarak Yabancı kitabına elveda diyorum. Ve size bugünlerde yapmak konusunda çok heyecanlı olduğum bir şeyden kısaca bahsetmek istiyorum. Kitaplığımdan okuduğum tüm kitapları kendim fotoğraflarını çekerek bloguma yüklüyorum. Ama elbette bloguma yüklemediğim e-kitap olarak okuduğum bir sürü kitap var. Mesela iki hafta önce hafta sonu Yabancı yayınlarına ait dört kitabı e-kitap olarak okudum. Geçen hafta ise Nefes serisi haricinde altı tane e-kitap okudum. Yani anlayacağınız buradan anlattıklarımın dışında çok fazla kitap okuyorum.
Uzun süredir İngilizce kitap okumak istiyordum. Hatta okuyanları görünce o kadar dizi film çevirdim ben niye okumayayım ki diyordum. Önce Jojo Moyes'in Me Before You kitabını okumaya niyetlendim. Tabii e kitap olarak bahsediyorum. Bir ara İngilizce kitap almak konusunda aklımda fıldır fıldır dönen fikirleri sizinle paylaşacağım. Fakat sonradan vazgeçip Anna Todd'un After serisinin ikinci kitabının İngilizce olarak okumaya karar verdim. Kitaba öylesine bakayım derken otuz sayfa falan okudum ve inanın kendime şaşırdım. Gayet her şeyi anlayabiliyorum. Sadece bilmediğim kelimelerin karşıma iki kez çıkması gibi bir sorun yaşadım. O yüzden birazdan bilgisayarın başına oturup telefondan e kitap olarak After We Colleded'i okurken bir yandan kelimeler için tureng'i açık bırakacağım. Anlayacağınız çok heyecanlıyım. Hem Hardin'in pişmanlıklarını okuyacağım için hem de ilk defa İngilizce uzun bir roman okuyacağım için! Sanırım çok beğendiğim e- kitaplar hakkında burada yorum yazmaya başlayabilirim. İlk e- kitap yorumum da Anna Todd'un After serisinin 2. kitabı olarak gibi görünüyor. Görüşmek üzere!

0 yorum:

Yorum Gönder