24 Kasım 2015

,

Mucize - R.J. Palacio | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Mucize
Yazar: R.J. Palacio
Orjinal Adı: Wonder
Sayfa Sayısı: 336
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 4,42/5
Benim Puanım: 5/5

Arka Sayfa:
Kaderinde Sıradışı Olmak Varsa Sıradan Kalamazsın…

Merhaba, adım August. Size nasıl göründüğümü anlatmayacağım. Aklınıza ne geliyorsa muhtemelen ondan daha kötü görünüyorumdur.

August (Auggie) Pullman yüzünde fiziksel bir bozuklukla doğduğu için, normal bir okula gidemiyordu… şimdiye kadar. Yakında Beecher Ortaokulu'nda beşinci sınıfa başlayacak ve ömrünüzde bir kere bile "yeni çocuk" olduysanız, bunun ne kadar zorlu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dondurma yemek ve Xbox'ında oyun oynamak gibi sıradan şeyleri seven Auggie aslında sadece sıradışı yüzü olan, sıradan bir çocuk. Peki, yeni sınıf arkadaşlarını, görünüşünün ardında kendisinin de onlar gibi olduğuna ikna edebilecek mi?
Merhabalar! Size harika bir kitap önereceğim! Mucize, Tüyap'dan alıp okuduğum ikinci kitaptı. Tek kelimeyle mükemmeldi! Genel olarak bir çocuğun okul hayatını anlatıyor ama öyle bir merakla okudum ki anlatamam. Sanki bu merakımdan herkesin haberi varmış gibi ikidebir kitabı okumam bölünüp durdu. Kitabın konusunu kısacası özet geçersem August yüzündeki bir hastalık yüzünden küçüklüğünden beri insanların uzak durduğu bir çocuktur. Ailesinin ısrarıyla ortaokula normal okula gitmeye başlar. Kitapta August'un arkadaşlık bağlarından ve insanların zamanla onu tanımasından bahsediliyor. Sırf August'un ağzından değil, ailesindeki kişilerin ve okuldaki dostlarının ağzından da anlatılıyor. Bu yüzden kitaba ayrı bir bayılıyorsunuz. Hele August'un kendisiyle barışık olmasına ve espri anlayışına ayrı bayılacaksınız. Bu kitapta bazı sahneler de August'la birlikte üzüntüden benim bile yüzüm kıpkırmızı oldu, içim burkuldu. Sonunda kocaman gülümsedim.
Demem o ki harika bir kitaptı ve ben her sayfasına bayıldım! Kesinlikle satın alın ve kitaplığınızda olsun. Böyle gördükçe suratınızda sıcak bir gülümseme oluşsun. Ayrıca lütfen R. J. Palacio kitapları daha çok çevrilsin. Bu Mucize kitabı tüm övgüleri kelimenin tam anlamıyla hak ediyor! Böyle bir sürü bir sürü sayfaya stickerla işaretledim ve sizler için o sayfaları işaretledim. Hepsini gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. Ayrıca bir pişmanlığım var ki dile getireyim. Pazar günü Florya'ya giderken bu kitabı yanıma aldım ama şanstır ya makinemi almayı unuttum. Eğer alsaydım inanın bu kitapla o kadar güzel resimler çekecektim ki şansıma küs :(
"When given the choice between being right and being kind. Choose kind."
Alttaki replikler gibi içinizi acıtacak yerler az çok vardı. Kitap size güzel bir ders veriyor ayrıca. İnsanları yargılamanın sizce ne kadar kolay olduğunu karşınızdaki kişi tarafından ne kadar zor olduğunu bir kez daha idrak ediyorsunuz.
Ve inanın August'un dostu Jack'i çok seveceksiniz.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yarın Yalova'ya gidiyorum İNŞALLAH! Lodos olmaması için dua ediyorum. Eğer yarın gidersek inanın yılın en iyi haftasını bile geçirebilirim. Görüşmek üzere!

0 yorum:

Yorum Gönder