29 Kasım 2015

,

Bıçak Sırtı - Michelle Hodkin | Kitap Yorumu

Kitap Adı: Bıçak Sırtı
Yazar: Michelle Hodkin
Orjinal Adı: The Evolution of Mara Dyer
Sayfa Sayısı: 488
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 4,37/5
Benim Puanım: 5/5


Arka Sayfa:

Mara Dyer bir zamanlar geçmişinden kaçabileceğini sanıyordu. Ama kaçamayacaktı. Sorunları kendi kafasında yarattığını düşünüyordu. Ama yanılıyordu. Yaşadığı onca şeyden sonra, sevdiği çocuğun artık sır saklayamayacağına inanıyordu. Ama aldanıyordu. Gerçekler ortaya çıkmaya ve seçimler ölümcül sonuçlar doğurmaya başladığında Mara bu karmaşadan aklını yitirmeden çıkmayı başarabilecek mi?
Evet, geldik dananın kuyruğunun koptuğu yere! Henüz bir kitabı okurken hem bir yandan tırsıp hem de deli gibi merakla okumamıştım. Meğer bu Mara Dyer serisine kısmetmiş. Birinci kitap da beni çok etkiledi hele de sonu şoka uğrattı ama bu kitap gerçekten kendimi soru yağmuruna tutmama sebep oldu.
Öncelikle bir öveyim sonra spoiler kısmında içimi dökeyim. Mükemmel bir kitaptı ikincisi. Birincisine göre daha iyiydi çünkü daha çok şey açıklandı. Mara Dyer'in neden öyle bir özelliği olduğuna dair biraz daha açıklayıcı cevaplar aldık ve Noah'ın özelliğini de biraz daha yakından tanıdık. Tabii asıl şoka uğratan diğer karakterlerdi.
Bu kitapları şöyle başımın üstünde taşımak istiyorum. Raflarım bir yapılsın da sizi baş köşeme koyayım canlarım ballarım. Spoiler bölümüme geçmeden önce son kez size Bıçak Sırtı'nı ne zorlukla bitirdiğimi anlatayım. Son yüz elli sayfasını. EVET, YANLIŞ DUYMADINIZ! Son yüz elli sayfasını kuzenlerim patır patır sohbet ederken okudum. Birinci neden; okurken tırstığım için tek başıma odaya gidemedim. İkinci neden; yanlarında oturup kitap okusam bile varlığımdan dolayı bana kızmıyorlardı. Bazı satırları defalarca kez okusam da bir süreden sonra alıştım. Hele o son elli sayfa var ya. Suratım şekilden şekle girdi. Kitabı sımsıkı tuttum parçalayacaktım resmen! Bu mükemmel ikiliyi hemen alın kesinlikle! Mara Dyer 3 de muhtemelen iki aya çıkar. Çıktığı gibi anında alacağım. Üçüncü kitabın orjinal adı ise The Retribution of Mara Dyer. İnsan bu kitabın adını duyunca nasıl dört gözle beklemesin. Kız intikamını alacak resmen mübarekler!
Ayrıca son olarak şunu demeliyim ki. İki kitap da arada olayların bu kadar ağır olması sebebiyle canınızı sıkmaya başlayabiliyor. Ama başladığı gibi hemen Noah karşınıza çıkıyor ve Mara ile yakınlaşmalarını okuyup araya romantizm kattığı için yazarımız Michelle'ye teşekkür ediyorsunuz.
Evetttttttt, geldik spoiler bölümüme. Önce ikinci kitapla beraber aklımda oluşan soruları dizeyim. Mara Dyer, büyük annesinden mi bu özelliğini almış? Büyük annesi de aynı şekilde insanları aklında hayal ettiği şekilde öldürmeyi başarabiliyor muymuş? Mara'nın büyük annesi ve Noah'ın annesi nasıl tanışmışlar? Neden Mara'nın büyük annesindeki özellik Mara'nın annesinde yok? Noah'ın annesi aslında bir özelliği olduğu için mi öldürülmüş? Allah'ın belası Jude'a bu özellik nereden geçmiş? Eğer Noah da Jude gibiyse Mara onu öptüğünde neden Mara, Noah'ı öldüreceğini düşündü? Çünkü Mara, Jude'u öldüremiyor. Sonunda Mara kendini kanıtlayabilip ailesine deli olmadığını ispatlayabilecek mi? Soru yağmuruma kısa bir ara verip şunu diyorum; Noah'ın adı kitabın sonunda merhum olarak geçtiğinde sinirden gözlerim doldu. Öldüğüne inanmıyorum çünkü Jude da enkazın altında kalıp özelliği sayesinde ölmemişti ama yine de Noah'ın merhum olarak geçmesi aşırı zoruma gitti. Sorularıma devam ediyorum. Eğer Mara Dyer'in özelliği insanları zihninde öldürebilmekse ve şayet deli değilse o zaman neden o kadar güçlü bir halisülasyon görüp birinci kitapta kolunu küvetin içine sokup küpeleri deli gibi aradı? Ayrıca özelliği sadece insanları zihninde öldürebilmekse neden kolunun yanığı o kadar kolay iyileşti ve arkadaşlarının öldüğü enkazdan binanın yıkılmasına rağmen sağ çıkabildi? Bu da demektir ki Mara'nın tek özelliği insanları zihninde öldürmek değil. Ve ayrıca o doktor bozuntusu şerefsiz herif neden Mara ve ona benzeyenleri test etmek istiyor? Noah, Mara'nın nefes alış verişinden bile neler hissettiğini anlıyor. Bu gerizekalı Jude'da da Noah'ın özellikleri varsa niye Mara'nın özelliği olduğunu anlayamadı? Allah aşkına bu kız ailesine deli olmadığını nasıl kanıtlayacak? Aklımda deli sorular... nolur üçüncü kitap bir an önce çıksın.
Yazılarımın sonuna geldiğimize göre Yalova'ya giderken yanıma aldığım halde bir türlü okumak kısmet olamayan ve şu anda çok merak ettiğim Benim Uzak Yıldızım kitabını okumaya gidiyorum.. Görüşmek üzere. 

0 yorum:

Yorum Gönder