12 Kasım 2015

,

After: Karşılaşma - Anna Todd (After, #1) | Kitap Yorumu

Kitap Adı: After: Karşılaşma
Yazar: Anna Todd
Orjinal Adı: After
Sayfa Sayısı: 576
Yayınevi: Pegasus
Goodreads Puanı: 3,74/5
Benim Puanım: 3,5/5

Arka Sayfa;

 Tehlikeli bir aşk
Asi bir aşk
Sonsuz bir aşk

Tessa Young on sekiz yaşında bir üniversite öğrencisidir; basit bir hayatı, mükemmel notları ve dünya tatlısı bir erkek arkadaşı vardır. Genç kız bütün hayatını gelecek planları üzerine kurmuştur; ta ki dövmeli ve pirsingli, serseri Hardin'le tanışıp bu planları altüst olana kadar.

Hemen hız kesmeden yazılarımın devamı geliyor. Dün de bahsettiğim gibi After bitti. Söylediğim gibi kitaba yapacağım yorumu sonu çok etkileyecekti. Öncelikle kitapla ilgili genel düşüncelerimi dile getirdikten sonra kötü yorumlarımla dolduracağım buraları.

Kitap genel olarak iyi ve sürükleyici. Çok dengesiz bir çift olmalarına rağmen okurken merak etmekten kendini alamıyor insan. Bekleyin, hemen ama, fakat, lakin demeye başlamayacağım önce olumlu yorumlarımı dile getireceğim. Kitabın ana karakteri olan oğlan dövmeli, pirsingli ve ağır bir İngiliz aksanı var. Üçünü de hiç sevmesem de aklımdaki oğlan hiç fena değildi. Kızı da genel olarak beğendim. Oğlan kadar dengesiz değildi sağolsun. Ne yazık ki olumlu yorumlarım öyle uzun uzadıya olmayacak. Kitabı satın alın okuyun derim. Seviyorsanız güzel bir gençlik romanı. Hatta devamı geleceği için finalden sonra deli gibi beklersiniz eminim. Sadece şunu söyleyeyim. Benim gibi gençlik türünde çok roman okuduysanız o kadar abartılan yorumlara güvenip çok büyük beklentilere girmeyin sakın. Çünkü benim beklentilerim havada fos oldu. Tabii benim beklenti anlayışımla sizin ki bir olacak diye bir şey yok. Kitaba verdiğim puan 4. Ben sizin yerinizde olsam biraz bekleyip pdf olarak nete düşünce okurum. Ha sorarsanız birinci kitap öyle bir yerde bitti ki çıktığında ikinci kitabı da satın alacağım. Kitabı o kadar da kötülemedim. Benim kızdığım böylesine abartılmış olması. Karakterlerin uyumsuzluğu ama karşı konulamaz bir şekilde birbirlerine olan çekimleri güzel işlenmişti. Biraz fazla yetişkinlere hitap eden sayfalar vardı. O kadar detaya girmemelerini dilerdim. Bir yandan yere vuruyorum bir övüyorum biliyorum ama sürükleyici bir aşk romanı isteyenler tereddüt etmesin yine de. Belki de ikinci kitap bana şöyle okkalı bir tokat atıp haddimi bildirir diyormuşum. İstemiyor da değilim açıkçası. Umarım ikinci kitap çok daha güzel olur. Seri olacağını söylüyorlar ve dört kitaptan oluşuyormuş seri. 4 kitap yazılmış ve basılmış fakat ikinci kitap bir daha ne zaman çıkar bilinmez. Satın alın buyurun okuyun ve bana abartıldığı kadar güzel olduğunu kanıtlayın ya da siz de bana katılın.
Şimdi de spoiler bölümüne geçiyorum. Önceki kitap yorumum olan Bir Artı Bir de spoiler yazmadım çünkü kitabı iki yüz sayfa okusanız sonunu tahmin ediyordunuz. Öncelikle kitabın konusu çok klişe! Çocuk serseri ve seksi, kızsa sıradan bir hayat süren güzel bir kız. Üniversite ortamında bir şekilde yakınlaşıyorlar. Bu kitabın konusu bana Jamie Mcguire'nin Tatlı Yalan kitabını çok hatırlattı. Oradaki oğlan da önüne gelen kızla birlikte olduktan sonra bir kıza tutulup ona aşırı bağlanıp yine de dengesiz davranıyordu. İşte bu kitaptaki oğlan da tıpatıp öyleydi fakat iki çarpı dengesizi! Ki kitabın sonunda neden öyle dengesiz davranıp durduğu ortaya çıkıyor. Kitabın canımı sıkan tarafı çok fazla yakınlaştıkları sahnelerde detaya girmesiydi. Daha da rahatsız eden yerler var. Bu kitabın nesini bu kadar abarttılar? Normal bir aşk hikayesi. Hep bekliyorum böyle beni çok şaşırtacak, boğazım düğümlenecek diye fakat fıss. Ne öyle şaşkınlıktan gözlerim büyüdü ne de gözlerim doldu. Öyle normal bir aşk hikayesiydi. Sadece sonunda beni şaşırttı. Ama sonunu öyle bir şaşırtmak istemiş ki o da çok klişeydi. İkinci kitabı alırsam merakımı yenmek için alacağım. Ana karakterdeki kız yine salak gibi oğlana hemen sırnaşacak mı yoksa cidden onu süründürecek mi? Bence süründürecek ama oğlan yüzünden o kadar çok şeyini kaybetti ki kesinlikle bir süre yüzüne bakmayacak. Sanırım ikinci kitapta kızın o hallerine üzülürsem kitabı beğenebilirim. Bende mi sorun var bilmiyorum. Ben bir kitabı okurken beni saf saf sırıttırmasını, gözlerimi doldurmasını, içimin ezilmesini ya da heyecandan satırları hızlı hızlı okumayı isterim. Ama bu kitapta bu duygularından çok azını yaşayabildim. Bir kitap yorumumum da sonuna geliyorum. Şu anda Zaman İpliği'ni okuyorum. Umarım güzel çıkar :)


Edit: Dostlar bu yazımı okuduysanız kesinlikle serinin kalan kitaplarına yaptığım yorumlara tıklamayı unutmayın. Olur da bulumazsanız diye 2. kitap için; After We Collided 3. kitap için; After We Fell ve serinin 4. kitabı olan After Ever Happy yorumlarıma bakmanızı öneririm. Hele de serinin ilk kitabını aynı benim yorumumda yazdığım gibi hiç beğenmeyenlerin serinin diğer kitaplarına dair yazdığım yorumlara bakmasını şiddetle öneririm.

6 yorum:

  1. ben suan ılk kıtabını okuyorum ve merakla deavm edıyorum ama bır an yorumunuzu okuyunca korktum sonrakı kıtap yorumlarına bakınca sevındım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı gerçekten sevmemiştim ama sonrasında seriye aşık olduğum kanıtlanmış durumda :)

      Sil
    2. kaç yaş acaba

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Kitapları ilk kez okuyorum ama ben bu stehp olayını çözemedim o kızın olayı nedir.

    YanıtlaSil