10 Nisan 2015

, ,

Maids (2015) | Kore Dizisi


Bir harika diziyi daha bitirdim. Diziyi ben üstlendiğimde yanlış hatırlamıyorsam 12. bölüm falan yayınlanmıştı. Martın ortasına doğru aldım. Peki niye mi aldım? Tesadüf eseri yeppde tanıtım sayfalarında gördüm. Baktım dizinin bekleyeni var. Ardından başka sitelerde yorumlara baktım ve takip edilen ve beğenilen bir dizi olduğunu gördüm. Sonra kaynağının da iyi olduğunu görünce alıyım dedim. Kadroda sevdiğim hayranı olduğum biri yok. Başroldeki kadını Rooftop'dan dolayı pek sevmem. Kim Dong Wook da Coffee Prince'deki tatlı rolünden sonra baya değişmiş. Oh Ji Ho'yu ise pek az yerde izledim. Belki sadece Chuno'da izlemişimdir.
Önce dizinin konusunu özet geçeyim ardından hakkındaki yorumlarımı söyleyeyim.

Joseon Dönemi'nde geçmektedir. Kook In Yeob (Jung Yoo-Mi), soylu bir ailenin tek çocuğudur. Güzelliği ve şıklığı ile ünlüdür. Meydana gelen bir olay sonucunda alt sınıfa yani hizmetçi grubuna düşer. Başına gelen talihsizliği ile mücadele ederken daha da güçlenir.
Hizmetçi Moo Myeong (Oh Ji Ho), Hanyang'ın en dikkat çekici hizmetçisidir. Ancak gerçek kimliğini gizleyen ve bir hizmetçi gibi davranan gizemli biridir. Kim Eun-Gi (Kim Dong Wook) üst sınıftan gelen soylu biridir. In Yeob ile evlilik hayalleri kurarken gerçekleşen olaylar yüzünden iki derede bir arada kalır. 

Diziyle ilgili yorumlarıma gelince gerçekten harika bir diziydi. Bitirdikten sonra ne zaman görsem ne güzel diziydi ya diyorum. Neredeyse her gün bir bölüm çevirdim. Bunun asıl nedeni kendim de çok izlemek istemiş olmam. Dizide o kadar çok konu işleniyor ki merakla izlemek isterken hızlı hızlı bölümleri de çevirdim. Bu diziyle kendimi biraz daha geliştirdiğimi düşünüyorum. Tarihi olduğu için çevirilerimde biraz daha eski terimleri kullanmayı hedefledim. Redakte sorunu falan bir kaç tane vardı. Tek başıma çevirdiğim için aynı şeyleri aynı isimlerle kullandım. Ama bu diziyle anladım ki bir daha ki sefere ilk bölüm çevirime daha çok dikkat etmeliyim çünkü bir kaç kişinin konumunu bir kere farklı çevirdim diye bir daha değiştiremedim. Bir daha ki sefere bunun üzerinde daha çok duracağım. Bu diziyi bu kadar sevmemin bir diğer nedeni de tüm bölümlerden tekrar kontrol etmeden divxten yeşil almaktı. Hatta twitterda da belirtmiştim. Yeşil aldıkça çevirmek için şevkeleniyorum. Neyse çevirimi bir kenara atalım. Dizi de sevdiğim bir sıcak karakter vardı ki bir daha nerede oynarsa izlemek isterim.
O da bu kızdı. Uzun zamandır böyle sevecen ve sıcak kalpli bir karakter görmemiştim. Tabii oyunculuğu sayesinde bu kadar sıcak şekilde gösteribildi karakterini. 
Başroldeki kadına yani In Yub karakterine canlandıran Jung Yoo Mi'ye de ayrı hayran kaldım. Ben bu kadını böyle bilmezdim. Gülüşü o kadar sevimli ve içten ki. Hele ağladığı ve acı çektiği sahneler. Beni çok ağlattı. Bir de konuşurken çok tatlı oluyor. Bazı komik mimiklerini screen almıştım çevirirken.
Bir de şurada çok komikti surat ifadesi. Canım ya sinirden gözü dönmüş.

Uzun zamandır bu kadar gıcık karakteri yansıtabilen birini görmemiştim. Kendisine nasıl kıl kaptım sormayın ama bir yandan da bu kadar harika sinir edici olduğu için de hoşuma gitti. Bir garibim dimi
Şu mimiklere baksanıza. Diziyi izlemeden gıcık oluyor insan.

Bir de şu kız vardı. Önce bana çok gıcık gelmişti ama sonra çok sevdim onu da.

Bir de bunun imkansız bir aşkı vardı. Efendisiyle o da ayrı bir renk katmıştı diziye.

Ay böyle işte. Çok güzel bir diziydi. Keşke daha ünlü bir kanal da yayınlansaydı ama böyle bile harika. Diziden bir kaç gif kondurayım.
Daha fazla gif bulamadım ne yazık ki :( Bu kadar övmem izlenmesine yeter sanırım. 
Çiftimiz çok tatlı değil mi ama :))
Son olarak diziyle ilgili geçebileceğim son not şudur ki; Kimsenin kendini büyük görmemesi ve kimseyi küçük görmemesi gerektiğini anlatan harika bir diziydi. Gün gelir devran döner. Sabreden derviş muradına ermiş. Kaçırmayın bu harika diziyi.
Bir daha ki çevirmenin ağzından Shine or go crazy ve Super Daddy Yul olacak. Görüşmek üzere.

Betül Tosun

0 yorum:

Yorum Gönder